Es pot pensar que en tractar-se d’una càries de una dent de llet no comporta cap perill per a la salut del nen, ja que al cap i a la fi, es tracta de peces dentals que acabaran caient i que es substituiran per les dents definitives. Quins problemes pot ocasionar una càries en una dent de llet si no es tracta?

Qualsevol infecció que progressi fins a l’arrel de la peça dental crearà una borsa de pus que pot afectar a la dent permanent. D’aquesta manera quan hi ha càries a les dents temporals, les permanents poden créixer amb malformacions o lesions secundàries a conseqüència d’aquesta infecció.

El millor, com sempre, és evitar l’aparició d’aquestes càries. Una neteja bucal deficient i una alimentació poc saludable són els principals responsables de l’aparició de càries. Per tenir cura de la salut bucodental en nens és important no abusar dels dolços, un correcte raspallar (una bona rutina des de petits és essencial per al seu desenvolupament) i fer revisions amb l’odontòleg un cop comencen a aparèixer les primeres dents.