La ortodòncia amb brackets és un tractament dental altament efectiu que ha revolucionat la manera com es corregeixen les maloclusions i es millora l’ alineació dental. Amb la seva capacitat per transformar somriures de manera precisa i sistemàtica, aquest mètode ofereix una solució fiable per a una àmplia gamma de problemes dentals.

En aquesta guia, explorarem en detall què implica la ortodòncia amb brackets, des de com funciona fins als seus beneficis i consideracions importants per aquells que busquen millorar la seva salut dental i la seva estètica facial.

 

ortodòncia amb brackets

Què és la ortodòncia amb brackets?

La ortodòncia amb brackets és un tractament dental utilitzat per corregir l’ alineació dels dents i la mossegada. Consisteix en la col·locació de petits dispositius anomenats brackets als dents, els quals poden ser de metall, ceràmica o plàstic. Aquests brackets estan units als dents mitjançant un adhesiu especial i estan connectats entre sí per fils i elàstics.

La funció principal dels brackets és aplicar pressió gradual sobre els dents, la qual cosa permet moure’ls cap a una posició més alineada i corregir problemes com dents apiñades, espais entre els dents, sobremordida, submordida i altres tipus de maloclusions. Al llarg del tractament, es realitzen ajustaments periòdics per assegurar que els dents es moguin de manera adequada cap a la seva posició correcta. La ortodòncia amb brackets pot ser una solució efectiva per millorar tant l’ estètica com la funcionalitat de la boca.

Per què es recomana la ortodòncia amb brackets?

La ortodòncia amb brackets es recomana àmpliament a causa dels seus nombrosos beneficis i la seva eficàcia provada en la correcció de problemes dentals i de mossegada. Aquesta tècnica ortodòntica ha demostrat ser especialment efectiva en casos de maloclusions moderades a severes, proporcionant resultats satisfactoris tant estètics com funcionals. A continuació, parlem de cada benefici:

  • Correcció de Maloclusions: La ortodòncia amb brackets és eficaç per corregir una àmplia gamma de problemes d’ alineació dental, com dents apiñades, espais entre els dents, sobremordida, submordida i desviacions mandibulars.
  • Millora de l’ Estètica Dental: Ajuda a alinear els dents i a millorar l’ aparença del somriure, la qual cosa pot augmentar la confiança i l’ autoestima del pacient.
  • Millora de la Funció Masticatòria i del Parla: Al corregir la posició dels dents i la mossegada, la ortodòncia pot millorar la funció masticatòria i el parla, la qual cosa pot tenir un impacte positiu en la salut bucal i la qualitat de vida.
  • Prevenció de Problemes Futurs: La correcció de maloclusions pot prevenir problemes dentals i de salut bucal futurs, com l’ desgast prematur dels dents, la malaltia periodontal i la disfunció temporomandibular (TMJ).
  • Millora de la Higiene Dental: En alinear els dents, la ortodòncia facilita la neteja dental diària, la qual cosa pot reduir el risc de càries i malalties de les genives.

Com és el procés de col·locació dels brackets?

El procés de col·locació de brackets és meticulós i segueix diversos passos que garanteixen una correcta aplicació i funcionament del tractament ortodòntic.

Avaluació Inicial: Abans de començar qualsevol tractament, l’ ortodontista realitza una avaluació inicial completa de la boca del pacient. Aquesta avaluació pot incloure radiografies, impressió dental i fotografies intraorals. L’ objectiu és comprendre completament la situació dental del pacient i planificar el tractament d’ ortodòncia de manera adequada.

Preparació dels Dents: Un cop s’ ha planificat el tractament, es procedeix amb la preparació dels dents per a la col·locació dels brackets. Aquesta preparació implica netejar la superfície dental i assecar-la completament. Llavors, s’ aplica un acondicionador àcid suau sobre els dents per crear una superfície rugosa i facilitar l’ adhesió dels brackets.

Col·locació dels Brackets: El següent pas és la col·locació dels brackets als dents. L’ ortodontista aplica un adhesiu especial a la part posterior de cada bracket i els posiciona amb cura a la superfície frontal dels dents. És crucial que els brackets es col·loquin amb precisió per garantir un tractament efectiu i una alineació dental adequada.

Connexió dels fils i elàstics: Un cop els brackets estan en el seu lloc, s’ inserten els fils a través d’ ells i s’ asseguren amb lligadures elàstiques o metàl·liques. Aquests fils exerceixen una pressió suau però constant sobre els dents, la qual cosa els permet moure’s gradualment cap a la posició desitjada. Els elàstics també poden ser utilitzats per aplicar forces addicionals en certes direccions, segons sigui necessari per corregir la maloclusió.

És necessari un procés de recuperació?

Després de la col·locació dels brackets, generalment, no es requereix un procés de recuperació prolongat o complicat. No obstant això, és possible experimentar algunes molèsties o incomoditats temporals, especialment durant els primers dies després del procediment. Aquestes molèsties solen ser lleus i poden incloure sensibilitat dental, irritació a les genives o molèsties en mastegar.

Dental Office: Especialistes en Ortodòncia amb Brackets

A Dental Office, el nostre equip d’ ortodoncistes altament qualificats es compromet a proporcionar tractaments d’ ortodòncia amb brackets d’ alta qualitat, dissenyats per millorar la salut i estètica dental dels nostres pacients. Amb una experiència professional destacada en el camp de la ortodòncia i l’ ús de tecnologia avançada, ens esforcem per oferir resultats òptims i duradors en cada tractament.

Ens dediquem a proporcionar una atenció personalitzada i centrada en el pacient, des de l’ avaluació inicial fins al seguiment posterior al tractament. El nostre objectiu és garantir una experiència còmoda i satisfactòria per a cada pacient, treballant en col·laboració estreta per aconseguir un somriure radiant i una salut bucal òptima. Confia en Dental Office per transformar el teu somriure i millorar la teva qualitat de vida.