Tens nens petits a casa i vols que tinguin des de l’inici una salut bucal envejable? No vols que els teus fills tinguis els problemes a la boca que potser tu vas tenir?
Segurament aquesta entrada contingui consells que puguin ajudar-te a aconseguir aquests objectius.

Et portem uns consells centrats en aquells errors més comuns que cometem com a pares en la salut bucal dels nostres fills.

#1 No cuidar les dents de llet

És un error pensar que les dents de llet no importen, total si han de caure. La cura d’aquestes primeres peces dentals generarà un costum higiènica al nen, la salut dental del futur dependrà de com estiguin aquestes peces, les infeccions que poden patir les dents de llet es poden transmetre a la dentició mixta o permanent. Es recomana que la cura d’aquestes peces comenci tan aviat com surti la primera dent (4/6 mesos).
Les dents de llet són també molt importants perquè guien les dents permanents al lloc adequat.

Podem ajudar-te a cuidarla salut del teu fill o filla

#2 No cuidar la higiene bucal del nen petit

Cal començar a molt aviat a tenir cura de la higiene bucal dels nostres fills, encara que no hi hagi cap dent, ja que el nen sense dents també pot tindre infeccions en genives i mucoses que poden ser molests pel bebè.
Recomanem en bebès molt petits netejar la geniva fregant-la amb una gasa i no deixar-lo dormir mai amb el biberó a la boca.
Començar amb una rutina de neteja facilitarà la formació d’hàbits més endavant i el familiaritzarà amb el fet que es manipuli dintre de la seva boca, per quan sigui necessari portar-lo al dentista.

#3 Portar als nens massa tard al dentista

Un altre error molt greu és pensar que els nens no cal que visitin el dentista si nosaltres mateixos no detectem a simple vista algun problema. Moltes càries en les seves etapes inicials no són fàcils de percebre, i només l’especialista les pot identificar i no parlem només de càries sinó d’altres malalties bucals. Esperar massa a qué el nen presenti molèsties per portar-lo al dentista per primera vegada pot agreujar o complicar el tractament.

#4 No tractar les dents de nens i pares

L’origen de les càries és per bacteris, és a dir, és una infecció que es pot transmetre. Per aquest motiu és necessari que tots els membres de la família tinguin cura de la seva boca per tal de no contagiar mitjançant petons, utensilis de cuina…

#5 Utilitzar pasta de dents sense fluor

La utilització de pastes o cremes dentals sense fluor és un error que s’acostuma a fer i aquest és un element molt important per a l’enfortiment de l’esmalt, tant en nens com en adults. El teu dentista et recomanarà la més indicada per al teu fill.

#6 No cal raspallar llengua ni genives

No ensenyar als nens que la llengua i les genives han de raspallar-se és un error que es fa molt sovint. No s’ha d’oblidar que en aquestes àrees també s’acumulen bacteris que poden originar càries o altres malalties.

#7 Alimentar al nen just abans d’anar a dormir

Permetre que els nens s’adormin immediatament després de prendre llet o algun altre aliment és un error, ja que tot i que no sigui de sabor dolç conté diferents sucres que afavoreixen la proliferació de bacteris.

En cas de tenir dubtes és una bona decisió contactar amb un professional que pugui donar-te unes bones indicacions que t’ajudaran a assegurar una bona salut dental dels teus fills.

Podem ajudar-te a cuidarla salut del teu fill o filla

 

En definitiva, és una bona cosa prevenir els problemes bucals dels nostres fills molt abans que hàguem d’intervenir de forma més invassiva i costosa per al menor.

Share This