}

Lunes - Viernes 09:00-21:00

Sábado 09:00-14:00

Av. de la Pau, 26
Mollerussa

Homeopatia

L’Homeopatia utilitza substàncies de la natura , plantes productes animals i minerals

L’HOMEOPATIA és un sistema de tractament dintre de la Medicina, el qual utilitza substàncies que es troben en la natura —plantes, productes animals, i minerals—, i que són sotmeses a un procés de dilució progressiva en el laboratori, el qual va reduint la presència de la matèria primera inicial.

Tot va començar quan un metge alemany del segle XVIII, Samuel Hahnemann, es va adonar de forma casual que si utilitzava una petita quantitat de medicament, el seu efecte guaridor no solament es mantenia, sinó que millorava. A partir d’aquest fet, junt amb els seus col·laboradors, van començar a estudiar i experimentar en ells mateixos moltes substàncies que anirien utilitzant més endavant en els seus pacients.

Així doncs, en la PRÀCTICA DIÀRIA utilitzem medicaments que els queda molt poca d’aquella substància inicial, o que ja és inexistent si la dilució ha estat força elevada. Això fa que la possibilitat d’efectes secundaris o de reaccions al·lèrgiques, arribi un moment que sigui pràcticament inexistent, la qual cosa representa un gran avantatge a l’hora de tractar nadons, embarassades, o gent gran que ja està prenent diversos medicaments convencionals.

Interessat?

Contacta'ns i agenda la teva visita

Un altre requisit important és que la matèria primera la qual utilitzarem després de ser convenientment dissolta, ha de ser capaç de provocar, en una persona sana, els símptomes que nosaltres volem guarir en el nostre pacient. D’aquí prové etimològicament el terme homeopatia, d’homoios, similar, i de pathos, patiment.

Aquest és un dels principis bàsics en els que es basa l’homeopatia —el principi de similitud—, i abans hem fet referència al principi de dilució. També n’existeix un tercer, l’anomenat principi de dinamització, que consisteix en sacsejar el medicament que estem preparant en el laboratori, cada vegada que fem una nova dilució.

El ventall de possibles APLICACIONS del medicament homeopàtic en les alteracions de la salut és molt ampli, i es pot utilitzar tan en trastorns aguts com en els crònics, és a dir, en els que porten instaurats un llarg període de temps.

Gran part de l’èxit en molts dels tractaments homeopàtics, rau en el fet de considerar la persona com un ens global que funciona harmònicament com un tot. A més, es tracta d’un tipus de teràpia personalitzada que té molt en compte les característiques constitucionals de la persona, i les tendències a emmalaltir de cadascú.

La prevenció i tractament de les diferents patologies hivernals tan en nens com adults —refredats, grip, angines, bronquitis, otitis, gastroenteritis—, ocupa una bona part de la feina diària en la consulta. Però també és habitual que ens consultin per migranyes, trastorns digestius diversos, dolors de músculs i articulacions, infeccions urinàries de repetició, trastorns ginecològics, al·lèrgies, problemes de la pell, etc..

També es veu incrementat en els darrers anys, el nombre de persones que s’atansen a la consulta per nerviosisme, manca de concentració, insomni, o per altres trastorns emocionals com pèrdues afectives, ansietat, tristesa, estrès, etc..

En l’àmbit de la SALUT BUCAL, l’homeopatia també es mostra beneficiosa en trastorns que sovint tenen una solució difícil amb tractaments convencionals com poden ser les aftes de repetició, l’herpes labial (panses dels llavis), l’halitosi (mal alè), el bruxisme (hàbit de carrisquejar les dents), així com l’ansietat davant la visita al dentista. o l’augment del reflex nauseós quan es posen instruments dintre la boca. Darrerament també, l’estem utilitzant en persones que es col·loquen implants, per afavorir la seva integració a l’os, i també la bona recalcificació de la zona.

Share This